Davy loopt nieuw p.r. tijdens Alfa Stevensloop

Davy loopt nieuw p.r. tijdens Alfa Stevensloop

Zondag 19 maart ’23 heb ik deelgenomen aan de ½ marathon van de alfa stevensloop in Nijmegen. Na de oudejaarscrossloop in Vorden op 30 december ’22 was dit mijn 2e hardloopwedstrijd sinds ik lid ben bij Fit met Vince.
Vanaf december ‘22 train ik wekelijks mee met de 10 kilometer loopgroep van Fit met Vince op dinsdagavond. Tijdens deze trainingen werken we met afwisselende vormen aan onze conditie en looptechniek. Naast de gezamenlijke training, loop ik zelf ook regelmatig een rondje hard en doe ik aan   survival, padel en mountainbiken.

Het was mijn eerste halve marathon. Met een goed gevoel vertrok ik naar Nijmegen. Ik was ruim op tijd vetrokken om voldoende tijd te hebben voor de voorbereidingen, voorafgaande de wedstrijd.
Omdat ik zelf niet wist wat ik aan warming-up moest doen, heb ik Vincent om advies gevraagd. Hij heeft mij de dag ervoor op een briefje geschreven wat ik kon doen voor de wedstrijd.
Als volgt: 10-15 min inlopen – 5 min lichte oefeningen – 2 a 3 versnellingen net iets minder vlot dan het beoogde wedstrijdtempo – gereedmaken voor de wedstrijd en zorgen dat je op tijd in het startvak bent. In het vak blijven rondhuppelen en/of drentelen om niet te veel af te koelen.

Door Vincent ben ik op het event in contact gekomen met twee jongens die ook de halve marathon liepen. Vincent kent een van de jongens via Instagram en heeft hem ook op weg kunnen helpen in zijn voorbereiding voor de halve marathon. Voor aanvang van de wedstrijd hebben we samen de tijd doorgebracht. Dit gaf afleiding waardoor ik minder bezig bent was met wat er even later stond te wachten, de wedstrijd!

Van mijn eerste event heb ik geleerd dat ik het prettig vind om vooraan te starten dus die tactiek heb ik ook deze keer weer toegepast. Het was warmer dan ik had verwacht, dit vergde in de beginfase even wat omschakeling. De kilometerpunten waren goed aangegeven langs de route, waardoor ik telkens wist hoever ik nog moest lopen en de race daarop goed kon indelen.
Zoals besproken met Vincent, zolang mogelijk steady lopen en als het lukt in de laatste kilometers proberen te versnellen. Dit advies heb ik opgevolgd gedurende de wedstrijd. Daarvoor heb ik medelopers uit het wedstrijdveld gebruikt om een lekker tempo aan te kunnen houden.
Het doel was onder de 2 uur. Met de eindtijd van 1:39:31 zit ik er ruimschoots onder en ben ik zeer tevreden mee.

Davy