Lieke loopt een persoonlijk record in Hengelo (GLD)

Lieke loopt een persoonlijk record in Hengelo (GLD)

Lieke loopt een persoonlijk record in Hengelo (GLD)

Op deze mooie zondag was de Quintusloop de wedstrijd waar zich honderden deelnemers verzamelden om deel te nemen over verschillende afstanden.
Lieke liep vandaag de 5 kilometer. In de trainingen liet zij de afgelopen weken zien goed in vorm te zijn.
Zelf gaf zij aan ook nieuwsgierig te zijn wat er op dit moment in zou zitten en had veel zin in dit evenement. Te weten dat zij 8 jaar geleden haar laatste wedstrijd liep.

Hoewel het een mooie route door de natuur was en er onderweg veel aanmoedigingen waren van het publiek, was het een zware race. Het was erg benauwd en er waren geen afstandsaanduidingen. Geen idee hebbende hoe ver ze nog moest lopen miste zij daardoor even de ontspanning en focus.
Op zo’n moment moet je kunnen vertrouwen op je gevoel en lichaam, en dat is niet altijd even makkelijk.

Ondanks de uitdagingen die de race met zich meebracht, wist zij dat ze niet op zou geven. Vastbesloten om haar doel te bereiken: de 5 km lopen in minder dan 30 minuten. Het was een realistisch doel en ze wist dit te halen met doorzettingsvermogen en wilskracht.

Toen ze de finish naderde en mij en haar vriend zag staan gaf haar dat de kracht om nog even aan te zetten. Ze stormde op de finish af en wist dat haar doel ruimschoots was bereikt. Een persoonlijk record op 5 km in 27.12 minuten. Het smaakt naar meer! Ondanks de uitdagingen onderweg, was het een geweldige ervaring en is zij trots op haar gelopen race.

Het gaat niet alleen om het bereiken van je doel, maar ook om het genieten van het proces. De natuur, de aanmoedigingen van het publiek en het gevoel van voldoening dat je krijgt als je je doel bereikt hebt.

Dit geeft vertrouwen voor een volgende wedstrijd!