Lopers Fit met Vince in actie in Wijchen

Lopers Fit met Vince in actie in Wijchen

Lopers sluiten traject af in Wijchen!

Afgelopen zaterdag zijn we met z’n drieën afgereisd naar het zonnige Wijchen om deel te nemen aan de Emilialoop. Bij aankomst stuitte we op het prachtige Kasteel Wijchen, in het centrum van Wijchen waar ook de start en finish van het evenement plaatsvonden. Het inschrijfbureau bevond zich in een van de kamers van het kasteel.

Nadat de startnummers in bezit waren genomen, allebei nog een energiereep naar binnen hadden gewerkt en weggespoeld met een slok water, oh ja! niet te vergeten een toiletbezoek, was het tijd voor de warming-up!

Gezamenlijk deden we een warming-up om ervoor te zorgen dat het lichaam opgewarmd was voordat de wedstrijd begon.
Hoe ziet zo’n warming-up er dan uit? We liepen zo’n 10 minuten rustig in. Vervolgens deden we een aantal losmaakoefeningen en normaliter sluit ik af met een aantal versnellingsloopjes. Dit laatste redde we niet meer want het was onderhand al 18.55 en om 19.00 klonk het startschot.

Sandra had van tevoren geen specifiek doel in gedachten. “Zolang ik het volhoudt, ben ik blij,” zei ze. Voor de start zei ik nog tegen haar: “Vanavond loop jij de 5 kilometer in 34 minuten!” Ze antwoordde: “Dat zullen we nog wel zien.”

Het parcours bestond uit twee identieke rondes van 2,5 kilometer. Bij het passeren van de finish na de eerste ronde stond de klok op 17.14. Samen met Peter (die ondertussen al gefinisht was) moedigde we Sandra aan in haar laatste meters naar de eindstreep. Uiteindelijk finishte ze net 5 seconden boven de 34 minuten.
Ze was achteraf erg blij met haar prestatie!

Peter had zichzelf ten doel gesteld om ongeveer 25 minuten te finishen. Hij startte vooraan in het startvak en begon met vertrouwen aan zijn 5 kilometer. Na eigen zeggen verliep de eerste ronde vrij gemakkelijk. Op dat moment lag hij nog op koers voor een tijd onder de 25 minuten. Gedurende de tweede ronde moest hij toegeven aan de warmte en begon de vermoeidheid parten te spelen. Met een laatste eindspurt finishte hij in 25.43.
Waar Peter na de finish even op adem moest komen, kwam hij een paar minuten later naar me toe met de woorden: “Ik voel me weer goed”, in de zin dat hij al weer hersteld was, haha!

Beide hardlopers begonnen 13 weken geleden op nul en liepen allebei een zeer respectabele 5 kilometer. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst! Ze hebben laten zien dat met toewijding, training en doorzettingsvermogen alles mogelijk is. Ze hebben grenzen verlegd en zijn beloond met een gevoel van voldoening en blijdschap over hun geleverde inzet en prestatie.

Naast deze mooie prestaties ben ik ook erg blij dat ik deze hardlopers heb kunnen begeleiden in hun opbouw naar de 5 kilometer. Beide lopers blijven bij mij trainen en wij zullen nog wel weer opduiken bij een ander hardloopevenement!