Lopers Fit met Vince in actie!

Lopers Fit met Vince in actie!

Ik moest de discipline uit mijn tenen trekken om mee te doen aan de oudejaarscrossloop!

Ik voelde me al een paar dagen niet lekker. Daarbij motiveerde het grijze, grauwe en natte weer van afgelopen week mij ook niet om deel te nemen. Het is dat mijn moeder aanbood om mij naar de wedstrijd te brengen. Hierdoor kon ik de moed enigszins opbrengen om wel te gaan.

Iedere dinsdagavond wanneer we door weer en wind lopen, voel ik ook altijd een beetje weerstand opkomen in mijzelf. Nu wetende dat ik achteraf altijd blij ben als ik naar de training ben geweest.

Bij aankomst zie ik al snel mijn trainer Vincent en teamgenoot Davy staan. Mijn weerzin verdwijnt direct. Ik had het wel enorm koud, maar dat kwam waarschijnlijk door de gezonde dosis spanning.

Mijn laatste event waaraan ik heb deelgenomen is de City Pier City loop in Den Haag. Dit was in 2018.

Ik voelde me snel gerustgesteld toen Vincent mijn in een groepje lopers uit zijn beginnersgroep liet opwarmen. Wat een gezelligheid! Deze sfeer heb ik gemist in de afgelopen jaren!

Na een degelijke warming-up was het moment daar, de tien kilometer wedstrijd! Het startschot klonk en ik waande mij over een prachtige route van smalle onverharde bospaadjes. Wat heb ik genoten van de kilometers! Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam.

De volgende keer start ik niet meer achteraan in het startvak omdat ik toch harder liep dan ik van tevoren had ingeschat. Het was lastig inhalen op bepaalde stukken waardoor ik getemperd werd in mijn snelheid gedurende de wedstrijd.

Ik voelde me na afloop van de wedstrijd heerlijk! Ik kijk er naar uit om in dit nieuwe jaar te blijven deelnemen aan wedstrijden en te genieten van het hardlopen.

– Charlotte –

Uitslagen:
Davy 1:13:38 – 15 kilometer
Charlotte 58:46 – 10 kilometer