De draad oppakken na een vakantie!

De draad oppakken na een vakantie!

Waarschijnlijk wil je er nog helemaal niet aan denken. Waar heb ik het dan over… Jawel: het einde van je vakantie! Toch is de terugkeer van je welverdiende vakantie naar je vertrouwde omgeving onvermijdelijk. Dit betekent weer regelmaat in o.a. je trainingen. Om je op weg te helpen heb ik een aantal tips voor je die je kunt gebruiken om je motivatie weer een boost te geven. 

Van uitstel komt afstel
Het klinkt allemaal cliché maar het is wel waar. Hoe langer jij je trainingen gaat uitstellen, des te hoger de drempel wordt om überhaupt weer te beginnen. Keep it simple, begin gewoon! Trek je loopkleren aan en begin maar eens met een stukje hardlopen. Dit kun je doen in combinatie met wat oefeningen om de spieren goed te activeren. Leg in het begin de druk op jezelf niet te hoog.

Stel jezelf een doel
Punt 1 heb je inmiddels al toegepast, dat is mooi! Nu kun je ook gaan nadenken over een doel waar jij naar toe wilt werken. Dit geeft je immers motivatie om te blijven trainen! Bedenk de tijd die je ervoor nodig hebt om jezelf voor te bereiden op jouw doel. Plan de trainingen in je agenda en je houdt je eraan. 

Doe mee in een loopgroep
Heb je al van alles geprobeerd, maar wil het je niet lukken dan heb je nog de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een loopgroep. Zo beginnen er vaak nieuwe loopcursussen na de zomervakantie. Bij mij kun je altijd aansluiten in een loopgroep. Het geeft je houvast, zorgt voor regelmaat en ik help je richting jouw doel met de nodige motivatie en enthousiasme!

Heb jij nog tips hoe jij je trainingen weer hervat, laat het mij en de lezers vooral weten door een reactie te plaatsen!