Warme editie City Run Zutphen

Warme editie City Run Zutphen
Zondag 4 juni was een prachtige dag voor een hardloopevenement. In het centrum van Zutphen vond de Running Center City Hanzeloop plaats, met start en finish op de Zaadmarkt.
Om 12.00 klonk het startschot van de kids run waar mijn zoon aan meedeed. Samen liepen we een rondje van een kilometer door het centrum. Blij met zijn welverdiende medaille (en ijsje) moedigden we daarna mijn man aan die meedeed aan de vijf kilometer wedstrijd.
Inmiddels was het 13:00 uur en was het mijn beurt om de 10 kilometer te lopen. Deze afstand heb ik vaker gelopen, maar op een evenement was het al weer even geleden.
Voorafgaand had ik mij ten doel gesteld om een tijd onder de 52 minuten te lopen. Een ambitieus maar realistisch doel.
Tijdens de trainingen heb ik specifieke intervaltrainingen gedaan, zowel van korte als van wat langere intensiteit in voorbereiding op deze wedstrijd. Erg goed voor mijn conditie! Daarnaast probeerde ik een keer per week zes tot negen kilometer te lopen. Helaas lukte dat niet altijd.
De start van de wedstrijd ging voortvarend! Ik liep de eerste kilometer ruim onder de vijf minuten, maar na twee kilometer merkte ik dat ik dat tempo niet kon volhouden. Ik kreeg het snel warm en mijn benen voelden zwaar. Ik zocht naar een goede cadans, maar dat ging moeizaam.
Waar ik vaak in staat ben de tweede helft van de tien kilometer sneller te lopen dan de eerste vijf kilometer, had ik er een hard hoofd in dat dat nu ook zou lukken. Wat later ook zou blijken.
Het tweede deel heb ik vooral op karakter gelopen. Uiteindelijk finishte ik in 52 minuten 49. Een tijd waar ik achteraf best tevreden mee was.
Vincent, dank voor de trainingen en de support!
Noortje