Hardlopen Zutphen

Hardlopen Zutphen is een leuke manier om je conditie op pijl te houden en de stad Zutphen te verkennen. Wil je meedoen met een triatlon, waar je moet zwemmen, hardlopen en fietsen en heb je geen conditie? Heb je geen zin om met een loopgroep te gaan hardlopen? Dan is FitmetVince wat voor jou! Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding en ren je niet met een vereniging mee.

Hardlopen is goed voor je conditie en kan je helpen met het ontspannen in stressvolle periodes. Ook helpt hardlopen goed met het verbranden van calorieën. Hardlopen is ook een makkelijke manier om meer te bewegen. Je hoeft er geen speciale uitrusting voor aan te schaffen en je kunt het overal doen. Er zijn verschillende hardloop apps die je kunnen helpen met het bijhouden van je route, tijd en afstand.

Als je wat meer motivatie nodig hebt, kun je een hardloopmaatje zoeken met wie je regelmatig kunt afspreken. Het is leuker om met z’n tweeën of in een groep te hardlopen en je bent dan ook sneller geneigd om door te gaan als je wat moeilijker gaat. Met FitmetVince wordt je geholpen om op de juiste manier te gaan hardlopen, zonder je daar blessures door gaat krijgen. Ook kan ik je adviseren op basis van voeding, maar ook verschillende routes.

Hardlopen met andere deelnemers of alleen?

Iedereen kan hardlopen, je hoeft geen speciale conditie te hebben. Je kunt gewoon beginnen met een rustig tempo en opbouwen naar sneller hardlopen. De opbouw van het hardlopen is erg belangrijk. Als je namelijk gelijk een grote afstand gaat lopen kunnen je spieren overbelast raken en kan je uiteindelijk blessures oplopen. Een personal coach kan je hierbij helpen.

Als je echt niet weet waar je moet beginnen, kun je altijd een cursus volgen of een personal trainer inschakelen die je kan helpen met het opzetten van een trainingsschema. Trainingen zijn belangrijk als je bijvoorbeeld wilt duurlopen of mee wilt doen met een triatlon.

Wanneer je alleen gaat hardlopen, kan je lekker tot rust komen en is de neiging dat je ook een stukje gaat wandelen tussendoor groter. Wanneer je met loopgroepen gaat, met vrienden of met zijn tweeën dan kan je elkaar stimuleren om door te rennen.

Uitrusting voor hardlopers

Wanneer je gaat hardlopen is het belangrijk om goede loopschoenen aan te schaffen. Dit voorkomt blessures en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt lopen. Als je schoenen aan het einde van hun levensduur zijn, is het tijd om nieuwe aan te schaffen. Een goede tip is om naar een speciaalzaak te gaan waar ze je kunnen helpen met het uitzoeken van de juiste loopschoenen.

Naast loopschoenen is het ook belangrijk om de juiste kleding aan te trekken. In de winter moet je warme kleren dragen en in de zomer dunnere kleding die goed ventileert. Als je gaat hardlopen in het donker, is het belangrijk om reflecterende kleding aan te trekken zodat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Om ervoor te zorgen dat je niet snel moe wordt tijdens het hardlopen, is het belangrijk om voldoende te eten en drinken. Drink minstens twee liter water per dag en eet gezonde voeding waar je lichaam veel energie van kan krijgen. Als je gaat hardlopen, is het belangrijk om vooraf wat te eten zodat je lichaam energie heeft tijdens het lopen.

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Voordelen van een personal trainer

Een voordeel van trainen met een personal trainer is dat het niveau van een training wordt aangepast op het niveau van de persoon. Loop je bijvoorbeeld nog niet zo lang, dan beginnen we rustig met in de opbouw naar 5km. Wanneer je al iets langer in beweging bent, gaan we voor 10km. Ook kunnen we trainen voor een aankomend evenement.

Andere voordelen van een personal trainer zijn:

  • Je hoeft zelf geen moeite te doen voor schema’s, zowel training als voeding. Ook kan je advies krijgen over kleding.
  • Trainingen en afstanden worden afgesteld op het niveau en de wensen van jou.
  • Je loopt geen standaard routes. De ene keer zullen we door het centrum van Zutphen lopen en de andere keer langs de IJssel.
  • Plan je trainingen in wanneer het jou uitkomt

Sport dus met een personal trainer! Het heeft vele voordelen. Start dus met hardlopen en verbeter zowel je fysieke als mentale gesteldheid! Neem contact met mij op over de verschillende mogelijkheden en ik help je graag verder!